Despre Artisan Gourmet

ARTISAN GOURMET by Titi Aur

Brand-ul romanesc Artisan Gourmet - Carne & Delicatese a aparut la initiativa multiplului campion de raliu Titi Aur, din dorinta acestuia de a dezvolta un business sustenabil, care sa produca si sa promoveze mancarea sanatoasa, retetele autentice si traditia bacaniilor cu delicatese, care dadeau gust si culoare Bucurestiului de altadata.

In acelasi timp, Artisan Gourmet - Carne & Delicatese propune clientilor sai retete proprii si combinatii speciale de ingrediente, aducand un plus de valoare sortimentelor de preparate din carne preferate de romani.

  • Cum a inceput povestea Artisan Gourmet?

Putini mai stiu astazi de Stefan Gheorghiu "Gugoașă", din Botosani, "regele mezelurilor" in perioada interbelica, care a delectat Romania acelei epoci cu mezeluri preparate dupa retete unicat, transmise, din generatie in generatie, si respectate cu sfintenie, de membrii comunitatii armenesti. Moldovean la origini, inspirat de povestea lui Gheorghiu "Gugoașă" și pasionat de mancarea artizanala de calitate, Titi Aur a pornit acest business alaturi de o echipa de oameni la fel de pasionati si animati de aceleasi valori. "Piesa de rezistenta" a echipei este omul din spatele retetelor, stapanul borcanelor cu mirodenii si condimente si al sertarului cu retete, un specialist in prepararea carnii si a produselor din carne, cu peste 30 de ani de experienta in acest domeniu, moldovean si el.

Doi moldoveni, o echipa frumoasa, pasiune pentru mancarea sanatoasa, rețete traditionale autentice sau retete proprii, originale, ingrediente 100% naturale, acesta este brandul Artisan Gourmet - Carne & Delicatese.

Noi, echipa Artisan Gourmet - Carne & Delicatese, stim ca mancarea poate fi gustoasa si fara chimicale si aditivi alimentari, si ne propunem sa-ti oferim o experienta a mancarii 100% naturala si sanatoasa.

In carmangeria noastra produsele din carne sunt preparate dupa retete autentice, folosind doar ingrediente 100% naturale.
Promovam produsele artizanale, traditionale, dar ne dorim, in acelasi timp, sa oferim clientilor nostri variante moderne ale specialitatilor traditionale, imbogatite cu ingerdiente fine, pentru savori surprinzatoare.
Pentru ca promovam si sustinem naturalul, in magazinul noastru gasesti, pe langa produsele proprii, o intreaga gama de produse artizanale, delicioase si 100% naturale, fabricate responsabil, de producatori recunoscuti pentru calitatea deosebita a produselor.

  • De unde vine carnea?

Direct de la ferma, din inima Transilvaniei.

Produsele noastre sunt preparate din carne de la animale crescute la ferma, in Tinutul Trei Scaune, la poalele Carpatilor, in Depresiunea Sesului Frumos.

Am ales rase renumite pentru calitatea si gustul carnii, crescute la o ferma cu traditie de peste 30 de ani.

Transportam carnea direct de la ferma, la Carmangeria Artisan Gourmet, unde este transata si pregatita de macelarii nostri. Dupa ce ne asiguram ca totul este de cea mai buna calitate, imediat dupa finalizarea procesului de preparare, produsele ajung rapid in galantar, in Bacaniile Artisan Gourmet - Carne & Delicatese.

  • Produsele noastre

Transam si pregatim, in carmangeria proprie, produse proaspete, din carne de porc si de vita:

  • Carne de vita maturata 14 / 21 / 30 zile
  • Carne de porc proaspata, aleasa cu gust
  • Preparate proaspete: carnati, mici, hamburger
  • Specialitati din carne afumata - afumate si fierte sau afumate si coapte
  • Carnati si salamuri afumate - coapte sau fierte - numai in membrane naturale
  • Carne marinata, de porc si vita
  • Specialitati traditionale si de sezon

Pentru preparatele afumate, carnurile sunt mai intai asezonate cu sare si mirodenii specifice, apoi afumate cu fum dens, din lemn de fag, fierte sau coapte, uneori uscate.

La producerea fumului folosim numai bucati mari din lemn de fag, care imprima carnii o culoare intensa si un gust specific.

Carne de vita maturata. Carnea maturata se obtine in urma unui proces de "invechire" in conditii speciale, cu control strict al umiditatii, temperaturii si al circulatiei aerului, care confera carnii un plus de aroma si fragezime.

In procesul de maturare, umiditatea din carne se evapora, aceasta devenind mult mai frageda, mai suculenta, mai aromata, cu un gust intens.

Imposibil de realizat intr-un simplu frigider, maturarea carnii de vita se face lent, in conditii strict controlate, pentru a preveni alterarea, durata de maturare variind, de la 14, la 21 sau 30 de zile.

In urma procesului de maturare, tesutul muscular este fragezit, iar gustul este innobilat, prin dezvoltarea unei arome fine, apreciata atat de gurmanzi, cat si de cei mai putin avizati.

La Artisan Gourmet, folosim numai carne atent selectata, obtinuta prin transarea anatomica a carcasei de vita, pentru a da valoarea si utilizarea cuvenita fiecarei bucati.

ȚI-E POFTĂ DE CEVA BUN? Incearca produsele Artisan Gourmet!